top of page
Bulevardin Taidesalongin johtaja Christina Bäcksbacka poseeraa taidemaalari Anitra Lukanderin hänestä 1970 maalaaman muotokuvan edessä, Meri-Helsinki 7/2023, kuva Sakari Soininen

MERI-HELSINKI

VUODESTA 1979

Jakelualueena Katajanokka ja Kruununhaka. Senaatintorin ympäristössä sekä Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun välisellä alueella sijaitsevat mm. Tuomiokirkko, Presidentinlinna, Kiseleffin talo, Kaupungintalo sekä Suomen pankki.

Maria Didrichsen, Meri-Helsinki
Semafori, Meri-Helsinki

Kruununhaka tunnetaan arvokkaiden instituutioiden kaupunginosana. Lukuisilla nähtävyyksillä sekä putiikeilla ja kahviloilla rikastettu alue on turistien suosima varsinkin kesäisin. Alueen suurin kauppakatu, Aleksanterin katu tavarataloineen ja erikoisliikkeineen houkuttelee ostoksille ympärivuotisesti. Katajanokka on viime vuosina kehittynyt uusien trendiravintoloiden tiheiköksi. Vanhan punatiilisen rakennuksen edustalle levittäytyvät terassit ja meri muodostavat yhdessä suositun kaupunkikeitaan. Katajanokalla sijaitsevat muun muassa vilkas matkustajasatama, nykyään hotellina toimiva entinen vankila, Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko Uspenskin katedraali, Alvar Aallon suunnittelema Stora Enson pääkonttori, SkyWheel-maailmanpyörä sekä merikylpylä Allas Sea Pool. Muumien luojana tunnettu Tove Jansson vietti lapsuuttaan Katajanokalla ja yksi alueen puistoista on nimetty hänen mukaansa.

ILMOITA MERI-HELSINKI -LEHDESSÄ

Meri-Helsingin ilmestymisalueella on ostovoimaa: runsas 12 000 asukasta, joista Katajanokalla yli 4000, Kruununhaassa liki 8000, kulkijoita läheltä ja kaukaa, turistien ”pakko nähdä ja kokea” aluetta. Jakelulevikki 8000 kpl. Lehti jaetaan koteihin, liiketiloihin sekä toimistoihin ja on saatavilla noutotelineista. Lue lisää ilmoitusmyyntisivulta, löydät sieltä lehtien mediakortit ja ilmoitushinnat.

LUE NÄKÖISLEHTEÄ

Meri-Helsinki näköislehdet
bottom of page